Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Τσέπωσε 40.000 δολάρια για να... καταστρέψει αρχαιοελληνικό μνημείο!!




Ο αλβανόφιλος δήμαρχος της κατεχόμενης Χιμάρας τσέπωσε 40.000 δολάρια για να... καταστρέψει αρχαιοελληνικό μνημείο..


Το ποσό των 40.000 δολαρίων φέρεται να έχει δώσει στον δήμο Χιμάρας το UNDP (Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών) για την αναστήλωση της προϊστορικής σπηλιάς της πόλης και τη μετατροπή της σε τουριστική ατραξιόν για τους επισκέπτες της περιοχής.


 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Albanian Screen τα χρήματα έχουν δοθεί από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ λίγο καιρό πριν βγει στην φορά το «σκάνδαλο» με την καταστροφή της σπηλιάς και την μετατροπή της σε εστιατόριο, ο δήμαρχος Χιμάρας κ. Γκέργκι Γκόρο δήλωνε πως το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο και πως σύντομα θα ολοκληρωθεί. Εκ τότε έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες και το αρχαιοελληνικό μνημείο όχι μόνο δεν έχει αναστηλωθεί αλλά κινδυνεύει να καταστραφεί από της παράνομες εργασίες «αγνώστων».

Το σχέδιο για την μετατροπή του αρχαιοελληνικού μνημείου σε τουριστική ατραξιόν (!), όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και τα αλβανικά ΜΜΕ, περιλάμβανε μεταξύ άλλων τη διατήρηση, την προστασία και τη φύλαξη των αρχαιολογικών ευρημάτων, την επιστημονική έρευνα, την αποκάλυψη, τη συντήρηση, την ανάδειξη των αρχαιοτήτων, την έκθεσή τους προς το κοινό αλλά και την εκτέλεση οποιουδήποτε αρχαιολογικού έργου συντήρησης, επισκευής, αποκατάστασης, αναστήλωσης, ανάδειξης και διαμόρφωσης του αρχαιολογικού μνημείου, καθώς και του φυσικού ή μη περιβάλλοντός τους.

Κατ’ αυτό τον τρόπο θα γίνουν ευρέως γνωστές οι άξιες της προϊστορικής σπηλιάς η οποία σύμφωνα με τον μύθο κουβαλάει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της αρχαιότητας, την «μάχη» του Οδυσσέα με τον Κύκλωπα Πολύφημο. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Εφόσον τα χρήματα έχουν δοθεί, πράγμα το οποίο το επιβεβαιώνει και η ανακοίνωση του δήμου της Χιμάρας στην οποία αναφέρεται και το σχετικό ρεπορτάζ του AS, γιατί το έργο δεν έχει προχωρήσει;! Που πήγαν τα λεφτά κ. Γκόρο;!!



 πηγη:http://enwtheite.blogspot.gr/   aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου