Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Λίθοι




Λίθοι

Είναι πετρώματα που εμπεριέχουν σε αποκρυσταλλωμένη μορφή προγενέστερες μορφές ύπαρξης (φυτά, ζώα κλπ) μεταστοιχειωμένα
σε μια νέα υπόσταση

Αποτελούν συσσωρευτές ενέργειας, εμπεριέχοντας τις ιδιότητες των προγενεστέρων υπάρξεων και γι αυτό καθένα από τα πετρώματα διαθέτει αποδεδειγμένα τις δικές του ιδιότητες και χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε στον καθημερινό βίο, είτε κατά την πραγματοποίηση λατρευτικών προσφορών και τελετών προς τους πατρώους θεούς.

Ο μύστης Ορφέας, αφιερώνει ολόκληρο σύγγραμμα, τα "Λιθικά", στο οποίο περιγράφει τον συμβολισμό και τις ενεργειακές ιδιότητες κάθε λίθου, όπως: Ο κρύσταλος επενεργεί θετικά στην ίαση των νεφρών, το τοπάζι επιβοηθά στην καλή όραση, ο αδάμας ασκεί ευεργετική επίδραση στην καταπολέμηση της φρενοβλάβειας, ο οψίτης προστατεύει από το δάγκωμα του σκορπιού κ.α.

Στη Ελληνική Παράδοση οι λίθοι κατέχουν ξεχωριστή σημασία. Σύμβολα σταθερότητας, αιωνιότητας αλλά και ορόσημα ενός χώρου στο διηνεκές, ανέκαθεν το πέτρινο στοιχείο συνδεόταν ποικιλότροπα με αρχετυπικές μνήμες. 

Λιθαράκια έριχναν πίσω τους ο Δευκαλίων και η Πύρρα δημιουργώντας τους προγόνους μας, ενώ η ίδια η λέξη Ελλάς, σύνθετη εκ του Ελ ( η φωτεινή, ηλιακή δύναμη) και το Λας (λίθος αλλά και τόπος), υποδηλώνει με σαφήνεια έναν έκλαμπρο τόπο - εστία που διακατέχει το φυσικό αλλά και πνευματικό φως. 

Σε μικροκοσμικό επίπεδο, ο λίθος ενίοτε χρησιμοποιείται ως σύμβολο του Κοσμικού Όλου.
 Μενίρ και ντολμέν, βαίτυλοι και λαξευμένοι μεγάλιθοι, τοποθετημένοι σε συγκεκριμένα σημεία κατά την αρχαιότητα , σημάδευαν τόπους ιερούς ή ενεργειακούς κόμβους, επισημαίνοντας με ακρίβεια τις ενεργειακές γραμμές που διατρέχουν την Γαία.
 Άλλοτε συνόδευαν δέντρα σε ιερές τοποθεσίες ως στήλες στις οποίες καταγράφονταν σημαντικά γεγονότα. 

Μην λησμονούμε τους λίθινους βωμούς στις βραχώδεις τοποθεσίες, όπου ο Έλλην-Άνθρωπος ίδρυσε τους πρώτους βωμούς για να τιμήσει τον Υπερίωνα - Ήλιο - Απόλλωνα Στόουνχετζ Αγγλία ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου