Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί η Ελλάδα δεν πάει μπροστά.




Γιατί η Ελλάδα δεν πάει μπροστά.

Εδώ και καιρό αναρωτιόμουν τι συμβαίνει και δεν πάει η Ελλάδα μπροστά.

Όλοι ανέφεραν
τις κυβερνήσεις και είχα μια επιφύλαξη ότι είχαν την μοναδική ευθύνη, επειδή οι κυβερνήσεις καθορίζουν τον οικονομικό τομέα κι ας πούμε τον κοινωνικό. 
Λέω ας πούμε, επειδή στο χέρι του καθενός μας είναι η κοινωνική ανάπτυξη κι οι απαιτήσεις μας σύμφωνα πάντα με τις πραγματικές  μας ανάγκες.

Για να συμβεί όμως αυτό από εμάς, πρέπει να έχουμε συνείδηση των όσων πράττουμε και γνώση για το όφελός μας .
Οι διαχειριστές της παρτίδας μας υπάρχουν, από δική μας εκλογή των προσώπων τους.

Εκτός από τους κρατικούς διαχειριστές υπάρχει κι ο θρησκευτικός παράγοντας που λογικά πρέπει στέκει στο πλάι των πιστών του που τον έχουν επίσημο θρήσκευμα.

Παράλληλα υπάρχει και ο πνευματικός κόσμος των καθηγητών , συγγραφέων, ποιητών, ερευνητών κι άλλων, που κι αυτοί λογικά πρέπει να φροντίζουν για το αίσιο μέλλον του Έλληνα.

Πλάνη… 
Όλα είναι μια απάτη.

Ενώ όλοι σπεύδουν να κατηγορήσουν τους πολιτικούς που με δική μας ευθύνη κυβερνούν κι υπάρχουν διαχειριζόμενοι τα συμφέροντα της Πατρίδος μας.
 Ακόμα στην εξουσία υπάρχουν άλλοι που φροντίζουν να μην έχουμε συνείδηση των όσων πράττουμε.

Υπάρχουν κάποιοι καθηγητές που τους απασχολεί περισσότερο τι θα κάνει ο λαθρομετανάστης και όχι ο Έλληνας.

Υπάρχει μια εκκλησία που μαζεύει όλους στην αγκαλιά της χωρίς να ξεχωρίζει από πού είναι και τι πιστεύει ο καθένας τους, μόνο και μόνο για να έχει οπαδούς, ενισχύοντας την πίστη της ότι αξίζει να υπάρχει σαν επίσημη θρησκεία και με την αιτιολογία όλοι είναι παιδιά του θεού κι οι Έλληνες αποπαίδια.

Υπάρχουν ερευνητές που υποστηρίζουν την ιστορία της Ελλάδας αλλά με διαστρεβλωμένη πρόθεση που τους ταιριάζει καλύτερα η ιεροσύνη και ο μοναχισμός στο Άγιο Όρος . 

Υπάρχει η κυβέρνηση που τα βλέπει όλα αυτά και σου λέει: εγώ θα τους κάνω ανθρώπους; Άσε να βγάλω τίποτα όσο προλαβαίνω .
  
Γιατί δεν πάει μπροστά η Ελλάδα τελικά;
Επειδή παραμένουμε να τα θέλουμε όλα έτοιμα ακόμα και την σκέψη.
Μας βολεύει να λέμε ναι σ'αυτά που μας προτείνουν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Χωρίς να βάζουμε κάτω την λογική και να κοιτούμε αν αυτό που κάνει κάποιος είναι αυτό που αρμόζει σύμφωνα με αυτό που δηλώνει.

Όταν διαβάζεις έναν ερευνητή στις πρώτες σελίδες του βιβλίου του να γράφει το << Πιστεύω εις ένα θεό >> αναρωτιέσαι αν άνοιξες το Ευαγγέλιο η μια ερευνητική προσπάθεια. 

Υπάρχουν κύριοι ανάμεσά μας δυστυχώς, αυτοί που απέκτησαν μεγάλα ονόματα με τις  θρησκευτικές ευλογίες της επίσημης εκκλησίας κι άσχετο αν αυτοί δηλώνουν ότι πρεσβεύουν τον λόγο των αρχαίων  Ελλήνων  ακόμα και εάν τότε ο Χριστιανισμός ήταν ανύπαρκτος. 

Υπάρχει φυσικά η δικαιολογία τους , ότι οι αρχαίοι μας φιλόσοφοι ήταν προφήτες του Ιησού. 

Ενημερώνω λοιπόν αυτούς του δυο – τρεις μεγάλους, ότι αυτή η προσπάθεια που καταβάλουν για να πείσουν τον λαό ότι αυτή είναι η αλήθεια δεν είναι κάτι δικό τους . Δεν είναι κάτι  πρωτότυπο.
Από το 150 μ.Χ το προσπαθούν οι θεολόγοι δημιουργώντας τον νεοπλατωνισμό σαν φιλοσοφία ( αφού ταυτόχρονα κατέστρεφαν κάθε μνήμη καίγοντας και θάβοντας ) κι  αργότερα σαν φιλολογία και θεολογία πρόσφεραν μια αλήθεια, που δεν έχει τίποτα το Ελληνικό.  

Δεν πάει η Ελλάδα μπροστά κύριοι, επειδή δεν θα σταματήσουν να κουκουλώνουν την αλήθεια, ώστε ποτέ ο Έλληνας να μην γνώρισε τις πραγματικές του ρίζες.

Πρόσφατα έκανα την ερώτηση ποια γλώσσα και ομιλία είχαν οι Έλληνες από το 300 περίπου έως το 1450 σε γνωστό μεγάλο ερευνητή και συγγραφέα. Έλαβα την απάντηση ότι ήταν τα Ελληνικά. Του απάντησα ότι κάνει λάθος επειδή τα Ελληνικά ήταν απαγορευμένη γλώσσα σε ομιλία και γραφή όλα αυτά τα χρόνια. Ότι  η γλώσσα που επικρατούσε ήταν τα λατινικά με συνέπεια να μην γνωρίζουμε την γλώσσα μας αργότερα και να δεχθούμε χωρίς άρνηση αυτή που μας δίδαξαν τα κρυφά σχολειά. 

Δεν μου απάντησε κι ούτε θ’ απαντήσει επειδή ο ρόλος που του έχουν αναθέσει να παίξει είναι άλλος και δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνική πραγματικότητα και την αληθινή ιστορία των Ελλήνων.

Μην περιμένεις λοιπόν να πάει μπροστά η Ελλάδα όταν θέλουμε να είμαστε θύματα κάποιων επιτήδειων πουλημένων, είτε πολιτικών είτε πνευματικών καθοδηγητών μας.

Μην περιμένεις να πάει μπροστά η Ελλάδα όταν αδιαφορούμε για τις  πραγματικές μας ρίζες .

Μην περιμένεις να πάει μπροστά η Ελλάδα αν δεν θελήσουμε να μάθουμε για εμάς και να συμπεριφερθούμε τελικά σαν πραγματικοί  Έλληνες…!!!   
ΧΜπάστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου